Basitçe söylemek gerekirse, ERP, üretim, muhasebe, pazarlama, satış, tedarik zinciri yönetimi ve insan kaynaklarından oluşan departmanlardan gelen girdileri toplayan merkezi bir veritabanından yararlanarak iş süreçlerini otomatikleştiren ve iç kontroller sunan uygulamadır.
Bilgileri merkezi veritabanında derledikten sonra, liderler departmanlar arası görünürlük kazanır. Farklı senaryoları analiz etme, süreç iyileştirmelerini keşfetme ve önemli verimlilik kazanımları elde etme konusunda onlara yetki verir. Bu nedenle, gerekli veriler için daha az zaman harcandığından maliyet tasarrufu ve gelişmiş üretkenlik ile sonuçlanır.
Bireysel bir işletmenin gereksinimlerini karşılamak üzere uyarlanmış ERP sistemi, önemli getiriler sağlar. Böylece bu sistemleri farklı endüstrilerdeki ve her büyüklükteki işletmeler için çok önemli bir araç haline getirir. Temel olarak, ERP sistemi, bir kuruluşta insanları, ana iş süreçlerini ve teknolojiyi birleştirmeye yardımcı olur.
İşletmeler Neden ERP Kullanmalı?
Kaynaklarını akıllıca kullanmak isteyen işletmeler, ERP sistemlerinden yararlanabilir. ERP sistemleri, liderlerin insan ve finansal sermayeyi yeniden tahsis etmesine ve performans veya kaliteden ödün vermeden paradan tasarruf etmek için daha verimli ana iş süreçleri oluşturmasına yardımcı olur.
Ayrıca planlama ve koordinasyonda büyük ölçüde yardımcı olur. Sistem, çalışanların mevcut envanteri ve müşteri siparişlerini ayrıntılı olarak görmelerine ve tedarikçi satın alma siparişleriyle gelecekteki tahmini talebi karşılaştırmalarına olanak tanır. Gerekirse, sorunları önlemek için ayarlamalar yapılabilir. Bu yazılım ayrıca iletişimi ve işbirliğini geliştirir ve çalışanların diğer departmanların durumunu kontrol etmelerine ve daha bilinçli kararlar vermelerine olanak tanır.
ERP’yi Kimler Kullanır?
Çeşitli endüstrilerdeki ve farklı iş modellerine sahip tüm şirketler, ERP'nin avantajlarının farkındadır. Kapsamlı işlevselliğe sahip bu esnek çözümler aynı zamanda birden fazla kuruluşa ve gereksinime de hitap edebilir.
İşletmelerini yürütmek için ERP'ye güvenen sektörler şunlardır:
Eğitim
Danışmanlık
Enerji
BT Hizmetleri
Sağlık ve Yaşam Bilimleri
Sağlık ve güzellik
Profesyonel hizmetler
Kar amacı gütmeyen kuruluşlar
Medya ve Yayıncılık
Yiyecek ve İçecek
Finansal hizmetler
Unutmayın, Konzek Teknoloji tarafından geliştirilen Retmes, yapay zeka destekli MES/MOM sistemleri ile dijital dönüşümünüze destek vererek Endüstri 4.0’ı yakalamanızı sağlar. Entegre MES çözümü sayesinde ERP sistemi ve üretim hatları arasındaki tüm iletişimi ve süreçleri MESA uyumlu yapıyla sorunsuz bir şekilde yönetmenize olanak tanır. Üstelik saniyede 1 milyon veri işleyebilen Retmes, işletmenizin benzersiz ihtiyaçlarına yönelik özelleştirilir. Hemen, Üretim İzleme Sistemi, Enerji Yönetim Sistemi, Toplam Ekipman Verimliliği ve Yapay Zekâ Destekli Üretim konularında benzersiz çözümler sunan Retmes teknolojisi ile tanışın!
Yorumlar