top of page

Endüstriyel IoT Üretimin Geleceğini Şekillendiriyor

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023

Üretimde Endüstriyel IoTbulut ve 5G‘nin yükselişi, endüstrinin gelişiminde büyük rol oynayacak. İyi haber; zamandan ve maliyetten tasarruf sağlamaktan, yeni iş yapma yöntemlerine kadar, endüstriyel iş sürecini yönetmenin yeni biçimine geçerek kazanılacak çok şey var. Kötü haber ise; henüz bu dönüşüm biraz maliyetli.

Bir süredir Endüstriyel IoT‘ye geçişi duyuyor olsak da hâlâ çok başında olduğumuz söylenebilir. Ancak ilerleme devam ediyor ve dijitale geçişi kolaylaştıracak çözümler hızla geliştiriliyor.


Şirketler, Endüstriyel IoT’ye geçişin çok yüksek maliyetler yaratacağına dair önyargılara sahip olduklarından dolayı şimdilik biraz mesafeli bakıyorlar. Doğru planlamalar yaparak, hiç vakit kaybetmeden Endüstriyel IoT’yi kullanmaya başlayan işletmeler ise ilerleyen dönemde rakipleri arasından sıyrılmayı başaracaklar.

Verimlilik ve inovasyonda endüstriyel IoT'nin rolü

Operasyonel verimlilikten, daha kısa üretim süreleri ve müşteri deneyiminin iyileştirilmesine kadar tüm süreçlerde gelişim imkânı sağlayan üretimde Endüstriyel IoT uygulamalarını inceleyelim:


İçindekiler

Dijitalleştirilmiş Bakım

Endüstriyel IoT, üretim endüstrisindeki işletmelerin daha verimli ve üretken olmasına yardımcı olmasının en önemli yollarından biri, dijitalleştirilmiş ve otomatikleştirilmiş bakım uygulaması sunan; kestirimci bakımdır.


Makine sorunları oluşmadan önce önlemek için, milyonlarca veriyi (insanların işleyebileceğinden çok daha fazla) direkt kaynağından toplayarak; ne zaman ortaya çıkabileceğini tahmin etmek, üretimde oldukça önemlidir.


Kestirimci bakım için, basit verileri izleyerek başlayabilirsiniz. Üretim miktarı, arıza, makine durumu değişiklikleri, enerji durumu, ortalama duruş süreleri gibi verileri toplayarak; yapay zekâ algoritmaları ile makinelerin ne sıklıkla daha az üretken olduğunu, yüksek miktarda enerji sarf ettiğini, neden arızalandığını ve ne zaman bakıma ihtiyacı olabileceğini tahmin edebilirsiniz.


Çalışan Güvenliğinin İyileştirilmesi

Üretimde Endüstriyel IoT, makinelerinizin çalışır durumda tutulması için değerli veriler sağlayabileceği gibi, çalışanlarınızın güvenliğini sağlayacak uygulamalar da sunabilir.


Endüstriyel IoT’den toplanan verileri kullanan şirketler, üretim sahalarını güvenli tutmak için daha donanımlı hale gelmektedir. Ekiplerin iş güvenliğine dair eğitiminin olmadığı, tipik yaralanmaların meydana geldiği ve makinelerin arızalandığı alanlar Endüstriyel IoT ile tespit edilerek; giyilebilir cihazlar ile teknik personelin aşırı güç uygulayıp uygulamadıklarını veya aşırı sıcaktan muzdarip olup olmadıklarının anlaşılmasını sağlayabilir.


Çalışanların standart iş güvenliği önlemlerini almalarını sağlamak; Endüstriyel IoT ile desteklendiğinde üretimde tehlikelerin en aza indirgenmesine imkân verecektir.


Dijital İkiz Teknolojisi

Dijital ikiz, bir üretim hattından yeni bir ürüne veya bir ürünün zaman içindeki performansına kadar birçok özelliğin dijital bir temsilidir. Şirketler, dijital ikizden toplanan verileri kullanarak büyük miktarlarda maliyet tasarrufu sağlayabilir.

Çünkü üretimde tam boyutlu, gerçek hayat prototipleri oluşturmak oldukça maliyetlidir ve uzun vadeli etkileri görmek için bu prototipleri gerçek zamanlı olarak çalıştırmaları gerekmez. Toplanan verilere göre performansın zaman içinde nasıl gelişeceğini belirlemek için de bu algoritmaları çalıştırabilirler.


Üretimde Endüstriyel IoT Uygulamalarını Keşfedin

Bulutta devam eden gelişmeler ve özellikle edge teknolojiler sayesinde, Endüstriyel IoT ile ilişkili siber güvenlik giderek güçleniyor. Üretimde Endüstriyel IoT yolculuğuna başlamak için, hiç vakit kaybetmeden profesyonel destek almanın tam zamanı.

Endüstriyel IoT destekli ortam izleme sistemi çözümleri sunan markamız Retmon (Gerçek Zamanlı Veri Toplama & Ortam İzleme Çözümleri) akıllı sensörler ve veri toplama terminalleri ile ortam parametrelerinin ölçülmesini, anlık olarak izlenmesini ve alarm durumunda bildirim yapılmasını sağlıyor. Desteklediği endüstriyel iletişim standartları ile diğer endüstriyel cihazlar kolayca iletişim kurabiliyor.


Üretimde Endüstriyel IoT teknolojisini nasıl kullanabileceğinizi öğrenmek ve detaylı bilgi almak için tıklayın.

33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page